woensdag 4 januari 2017

Kervelsoep

Wij hebben sedert een tijdje een soepmonstertje in huis. De kleuter des huizes is plots dol op soep. En na een tijdje "ik wil tuis ook de groene soep van de opvang mama!" had ik door dat de dochter kervelsoep wenste... Zo gezegd, zo gedaan. Een eenvoudige klassieker dus, maar daarom niet minder lekker!

Ingrediƫnten
  • 2 bussels verse kervel
  • 1 preiwit
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 2 liter verse bouillon (kip of groenten)
  • zelfgemaakte soepballetjes
  • room

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Snij de prei en aardappel in blokjes. Hak 1 bussel kervel fijn.

Fruit de groenten in boter tot ze wat zachter zijn. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.

Mix de soep fijn in de blender.

Hak de overige kervel fijn, doe bij de soep en mix nogmaals fijn in de blender. Dit geeft een sterkere kervelsmaak en meer kleur aan je soep.

Kruid flink bij met peper, zout en nootmuskaat.

Serveer de soep met wat room en balletjes.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten