Risotto van boschampignons met gebakken eendenlever

Een feestelijk voorgerecht, dat vrij eenvoudig te bereiden is. Prima voor de drukke feestdagen, toch?

Wij kozen voor een risotto met gedroogde boschampignons. Zo'n pakje gedroogde champignons is altijd wel handig om in huis te hebben en verwerkt zich makkelijk in dit soort gerechten. Voor dit gerecht gebruikte ik de paddenstoelenmix van Carrefour Selection. Dit is een mengeling van wilde bospaddenstoelen bestaande uit bruine boleten, eekhoorntjesbrood en gekweekte paddenstoelen zoals oesterzwammen en judasoren.



Ingrediënten
  • 300 gram risottorijst
  • 30 gram gedroogde paddenstoelenmix
  • 1 sjalotje
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 4 sneetjes diepgevroren eendenlever
  • Een handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Enkele takjes verse peterselie

Bereidingswijze

Week de paddenstoelen. Breng hiervoor water aan de kook, overgiet de paddenstoelen met het kokende water en laat een half uurtje weken.

Verhit de bouillon in een kookpot tot tegen het kookpunt.

Smelt een klontje boter en een lepel olijfolie in een andere kookpot.

Snipper de sjalot fijn en fruit deze in de boter. Voeg de rijst en paddestoelen toe, schep om en bak even mee.

Giet vervolgens de wijn over de rijst en laat verdampen.

Giet dan beetje bij beetje telkens een pollepel bouillon bij de rijst, laat al roerende pruttelen tot al het vocht is opgenomen. Voeg telkens een lepel bouillon bij tot de rijst gaar is.

Werk af met peper en zout en de versgeraspte Parmezaan.

Bak intussen de eendenlever in een pan. Voeg hier geen boter of vetstof toe, de lever is vet genoeg zodat hij niet aanbakt.

Serveer de risotto met eendenlever en werk af met enkele takjes verse peterselie.

Reacties