woensdag 19 oktober 2016

Deluxe hotdog

Een tijdje geleden kon je op de blog een review vinden van The Foodmonkeys. Ik was in de wolken van de kwaliteit van hun haute dogs. Jammer genoeg heeft Rob intussen beslist om The Foodmonkeys te sluiten en focust hij zich volledig op zijn cocktailbar Koks &Tales.

Na ons laatste bezoekje was het echter mijn bedoeling om zelf aan de slag te gaan met een luxeversie van de hotdog. Zo'n broodje met net wat extra, dat je een heerlijke lunchervaring geeft. Ik was dan ook enthousiast toen ik hoorde dat Delhaize met een nieuw gamma kwam van hotdogworsten en broodjes.


Nieuw sedert een goede maand in het gamma zijn drie soorten hotdogworsten waarin de saus verwerkt is:
  • Delhaize hotdog "Berlin Style": varkens - en rundsvlees, op smaak gebracht met uitjes en curry
  • Delhaize hotdog "New York Style": varkens - en rundsvlees, op smaak gebracht met mosterd en ketchup
  • Delhaize hotdog "London Style": varkens- en rundsvlees, op smaak gebracht met cheddar en bacon
De worstjes passen uiteraard prima in een hotdog, maar zelf maakten we ze ook al klaar in een ovenschotel met aardappelen, tomaten, courgette en gesmolten kaas. Eenvoudig comfortfood op zijn best.

Het leukste in het nieuwe gamma vond ik echter de bio hotdogbroodjes met sesamzaad van De Trog. Vorig jaar kwam de supermarktketen al met een reeks broodjes van De Trog, waaronder luxe hamburgerbroodjes. Dit keer ging men verder met het streetfood gamma en kwam er dus een variant bij voor hotdogs. Met homemade poolish (een mengsel van water en bloem dat 24u moet rusten) krijgen deze broodjes een intense smaak. Een prima basis voor onze hotdog.

Het broodje vormde dan wel de basis... voor de inhoud zocht ik ook wat extra... De zoektocht naar pure en kwalitatieve ingrediënten bracht ons naar de stadsbrouwerij van De Koninck.


Eerste halte: The Butcher's Store. Deze tweede winkel van keurslagerij De Laet-Vanhaver (uit Hove) is een lust voor het oog. In The Butcher's Store staan de ambachten centraal en is het aanbod beperkter dan de beenhouwerij in Hove. The Butcher's store gaat veel meer inspelen op de ambachten en het artisanale karakter van de beenhouwers heropwarderen. Je wandelt binnen langs een ruimte waar vlees hangt te drogen, je kiest uit een ruim assortiment vlees en charcuterie (waarvan maar liefst 80% huisbereid) en je krijgt er een uitstekende uitleg bij!


We zitten intussen volop in de herfst, wij kozen dan ook voor een kalfsworst met pompoen en paprika. Een beetje pit, dat hoort wel bij een hotdog.

En eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat ik het niet kon laten... naast de pompoenworst belandde er ook een prachtige Angus steak, enkele kwartels, parelhoen en huisbereide paté in onze tas. Voor een foodie is deze winkel gewoon "heaven on earth": kwaliteit en versheid, pure smaken en ruime keuze... gewoonweg een droom!


Naast The Butcher's Store kan je terecht bij Only Cheese van Kaasaffineurs Van Tricht. Afwerken doen we dan ook met Le Petit Diable. Dit is hun laatste nieuwe creatie. Het kaasje uit gepasteuriseerde koemelk is afkomstig uit Noord-Frankrijk. De koeien grazen vlakbij de kust en eten zo een pre salé gras wat een specifieke smaak aan de melk geeft. Tijdens de productie wordt er een sterk blond bier van hoge gisting aan de kaas toegevoegd. Nadien wordt de kaas hier meermaals mee gewassen. Het paneermeel rond de kaas zorgt ervoor dat de bieraroma’s goed aanwezig blijven.Ingrediënten (voor 2 hotdogs)
  • 2 bio hotdogbroodjes met sesam De Trog (Delhaize)
  • 2 pompoenworsten (The Butcher's Store)
  • 1/4 kaasje Le Petit Diable (Only Cheese by Van Tricht)
  • 1 el kruidenmayonaise (verse mayonaise afgewerkt peterselie, peper en zout)
  • 1 el bicky uitjes
  • 2 fijngesnipperde lenteuitjes
  • 1 augurk, in schijfjes
Bereidingswijze

Bak de worsten gaar.

Snij de hotdogbroodjes open. Beleg één zijde met de kaas en warm op in de oven. Je broodje wordt krokanter, de kaas smelt intussen.

Smeer wat van de lookmayonaise op de andere helft van het broodje. Beleg met de worst.

Werk af met bicky uitjes, snijfjes augurk en lenteuitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten