woensdag 24 augustus 2016

Sugarfree lime bars (suikervrije limoenrepen)

Ik hou er nogal van om 's avonds eens vluchtig rond te kijken op Pinterest, altijd goed voor wat inspiratie. Nu zag ik regelmatig lime bars passeren, en kreeg hierdoor toch wel een geweldige zin in zo'n limoengebakje. Nu, de lime bars zijn blijkbaar iets typisch Amerikaans en zitten dus ook boordevol suiker. Vaak zie je dan ook nog eens de typische key lime bars passeren, die gemaakt worden met gezoete gecondenseerde melk. Dat willen we uiteraard al helemaal vermijden. Hoog tijd om mijn eigen recept te maken dus!


Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 100 gram Ellphi zoetstof
  • 225 gram zoutloze boter
  • 4 eieren
  • 200 gram Ellphi
  • zeste en sap van 2 limoenen
  • een snuifje zout
  • 4 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 el kokosschaafsel
  • Limoenpartjes om te garneren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm (20x30 cm) met bakpapier.

Klop de zachte boter romig met de zoetstof (100 gram) en de bloem (250 gram). Je krijgt een wat kleverig deeg.

Verdeel dit plat over de bodem van de bakvorm.

Bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven.

Maak intussen de vulling. Klop hiervoor de eieren los, voeg beetje bij beetje de Ellphi al roerend toe (goed mengen anders krijg je klonters).
Voeg de zeste en sap van de limoenen en het zout toe. Spatel er als laatste de 4 el bloem en het bakpoeder onder.

Haal de bodem na 20 minuten uit de oven. Giet er meteen de vulling over en zet opnieuw in de oven. Laat 20 a 25 minuten bakken.

Wanneer is je gebak klaar? Je vulling mag niet te droog zijn, maar zodra je een tandenstoker erin kan prikken die schoon weer uit je gebak komt is het klaar.

Laat het gebak afkoelen in de vorm. Ontvorm en snij in vierkanten. Bestrooi met kokosschaafsel en werk af met partjes limoen ter versiering.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen