woensdag 20 juli 2016

Frisse salade met garnalen en avocado

We spreken de laatste dagen niet meer gewoon van zomerse temperaturen, maar tropische temperaturen. Vanmiddag werd in Kleine Brogel 35,2°C gemeten, wij lezen zelfs 36°C af op onze thermometer. We kiezen er dan ook wijselijk voor om niet te veel actieve dingen te doen en buiten een zwempartijtje met de dochter gebeurt er niet veel.


Bij deze temperaturen is voldoende drinken natuurlijk van belang. Gewoon water draagt nog steeds mijn voorkeur wanneer het te warm wordt. Voor het eten krijg ik daarnaast van de wederhelft meestal te horen 'ik heb geen honger als het zo warm is'. We kiezen dan ook veelal voor frisse salades. Het garnalen-avocadoglaasje in deze blog kan je ook prima serveren bij deze temperaturen. Wij serveren het in kleine glaasjes als licht voorafje (vb. bij een BBQ).

Enjoy!

Ingrediënten (voor vier)

  • Gemengde sla 
  • 100 gram grijze garnalen
  • 1 el verse mayonaise
  • 1/2 avocado
  • 1 san marzano tomaat
  • verse bladpeterselie

Bereidingswijze

Snipper de sla fijn en verdeel over de glaasjes.

Snij de avocado en tomaat in blokjes. Meng de tomaat, avocado en de grijze garnalen met de mayonaise en kruid bij met peper en zout.

Verdeel over de sla.

Werk af met een paar plukjes verse peterselie.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen