vrijdag 1 juli 2016

EK Gekte: Welsh Crempog

Vanavond supporteren we volop wanneer de Belgen tegen Wales spelen.

De Welshe keuken is al wat bekender natuurlijk. Welsh rarebit (een gesmolten kaasbereiding op toast), Cawl (een lamsstoofpotje) of Bara Brit (brood met fruit en thee) zullen je niet allemaal onbekend in de oren klinken. Wij kiezen echter voor Welsh Crempog, een soort van pannenkoekjes.

Crempog zijn geen dunne crèpes, maar gaan eerder richting de dikke Amerikaanse pancakes. Het wordt gemaakt met of zonder gist, met of zonder granen of rozijnen. Crempogs worden traditioneel gegeten op de Welshe Shrove Tuesday (Vastenavond).


Ingrediënten

  • 55 gram boter
  • 450 ml karnemelk
  • 275 gram bloem
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1/2 tl zout
  • 1 el azijn
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Verwarm de karnemelk op een vuurtje. Laat de boter erin smelten.
Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem en meng goed.
Laat 30 minuten (tot enkele uren) rusten.

Meng de overige ingrediënten, voeg ze bij het deeg en meng tot een geheel. 

Beboter en verwarm je pan. Bak de pannenkoekjes.

Serveer met boter, siroop, confituur, rozijntjes, ...


Bron recept: Visit Wales

Geen opmerkingen:

Een reactie posten