zondag 10 april 2016

Lunchbroodje met 'leftover' lamsvlees

In deze periode kan je niet naast het lamsvlees kijken. De beenhouwerijen en supermarkten liggen er vol van. Ook wij gingen voor het paasmenu overstag en kochten een stuk heerlijk lamsvlees. Van de restjes toverden we 's anderendaags een heerlijk lunchbroodje op tafel.

Het gebeurt ons wel vaker dat een gebraad, een lamsschouder, enz. te groot is voor ons drieën. De overschotjes kan je vaak verwerken in een ovenschotel, maar ook voor de lunch zijn deze prima te verwerken. Wat vlees en groentjes tussen een broodje en klaar!

Sinds we een nieuwe AEG stoomoven gekocht hebben komen er regelmatig zelfgemaakte pistolets op tafel. Dus dit keer: pistolets gebakken, beleggen met je restjes lamsvlees en wat extra's. Heerlijk!


Ingrediënten
  • 4 Pistolets of ciabatta
  • Geroosterd lamsvlees (afgekoeld)
  • 1 grote rode ui
  • 1 tomaat
  • wat lenteui
  • graanmosterd

Bereidingswijze

Snij de ui in ringetjes. Bak de ui in wat boter tot ze zacht is.

Snij de broodjes doormidden. Bestrijk één helft met graanmosterd. Leg er het lamsvlees, de tomaat, de ui en lenteui tussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen