dinsdag 12 april 2016

Linguine met rode pesto en scampi

Een tijdje geleden kregen we van onze vrienden Karl en Kathleen een geschenkmand met Italiaanse producten. Heerlijk topproducten van bij Gigi by Zoff, een Italiaanse speciaalzaak uit Leuven.  Gigi by Zoff is (logischerwijze) het broertje van Zoff, een Italiaans restaurant in hartje Leuven. In deze ‘Catchy Italian Store’ waant u zich meteen op vakantie, en helemaal in het verlengde van Zoff kan u bij GiGi terecht voor een ruim assortiment producten waardoor u ook thuis ‘Zoff’ kan beleven, emotie en passie voor alles wat Italië is.

Eén van de producten was een potje rode pesto (pesto al pomodoro) van La Burnia, die bleek te zijn ingevoerd door LaBaronale. En laat dat nu nog een klinkende naam zijn voor ons. LaBaronale, van de Limburgse Italiaan (of Italiaanse Limburger) Pierro is een invoerder van Italiaanse topproducten uit Heusden-Zolder. Zij organiseren ook workshops en evenementen met steeds zeer smakelijke gerechten.

Helemaal benieuwd werd de pesto dan ook de basis voor een snelle lunch!


Ingrediënten - voor 3 personen

  • Linguine
  • Potje pesto al pomodoro van La Burnia
  • 18 scampi
  • versgeraspte parmezaanse kaas en een stukje stokbrood om te serveren

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de verpakking.

Bak de scampi in boter. Kruid met peper en zout.

Meng de linguine met de pesto, werk elk bordje af met de scampi, kaas en een stukje stokbrood.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen