donderdag 3 maart 2016

Risotto met Groene Asperges

De Dagen Zonder Vlees campagne draait intussen op volle toeren. Mijn deeltijdse deelname valt eigenlijk beter mee dan verwacht. Ik blijk toch meer dan voldoende inspiratie te hebben om lekkere gerechten zonder vlees op tafel te zetten.

Een klassieker voor ons is deze risotto met groene asperges. Eenvoudig en toch smaakvol. Ik maak heb eigenlijk vrij regelmatig en was dan ook verbaasd toen ik zag dat hij nog altijd niet op de blog stond. Bij deze dus :-)



Ingrediƫnten

  • 350 gram risottorijst
  • 1 bakje dunne groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter groentenbouillon
  • Versgeraspte parmezaanse kaast
  • olijfolie
  • goede boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon tegen het kookpunt in een pot en houd warm.

Smelt boter en olijfolie (half/half) in een andere kookpot. Fruit er de sjalot en look in. Voeg de risottorijst toe en laat even meebakken. Overgiet met de witte wijn en laat verdampen. Gaar de risottorijst verder door er (pol)lepel per lepel bouillon aan toe te voegen en al roerende te laten verdampen. Voeg als de rijst beetgaar is de in stukken gesneden asperges toe en laat deze verder meegaren met het gerecht.

Kruid het geheel met peper en zout. Werk de risotto af met een klontje boter en flink wat parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen