vrijdag 12 februari 2016

Suikervrij Valentijnsgebak met passie en chocolade

Elk jaar opnieuw... Echt, elk jaar opnieuw "mmm, Valentijn, chocolade!". Echt origineel is het niet... En toch, deze taart was zo lekker dat het toch weer mijn voltreffer wordt voor Valentijn :-)

Een suikervrije biscuit (met de Ellphi Génoise biscuitmix een fluitje van een cent), gevuld met een crème diplomate van passievrucht en overgoten met een ganache van suikervrije chocolade. Heerlijk!



Ingrediënten

Voor de biscuit


Voor de crème diplomate van passievrucht

  • 250 gram passievruchtenpulp (diepvries)
  • zeste van 1/2 limoen en 1 el sap
  • 2 dooiers
  • 20 gram Ellphi zoetstof
  • 25 gram maïzena
  • 150 gram slagroom
  • 2 blaadjes gelatine (16 gram)

Voor de ganache

  • 85 gram suikervrije fondantchocolade
  • 100 ml room

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor de biscuit in de keukenrobot. Klop 10 minuten op hoge snelheid.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Stort er de mix in en bak gedurende 18 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat afkoelen.

Maak intussen de crème diplomate. Meng de dooiers met de zoetstof, het zetmeel, de zeste en het sap van de limoen. Let op! Doe als laatste en al kloppend de zoetstof bij de andere ingrediënten, anders krijg je klontertjes. Klop schuimig.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Verhit de passievruchtenpulp. Giet bij het dooiermengsel. Doe terug in de kookpot en laat op een rustig vuur indikken.

Voeg - van het vuur weg - de gelatine toe en laat smelten in de massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom stijf en voeg bij het passievruchtenmengsel.

Snij de afgekoelde biscuit horizontaal door. Bestrijk royaal met de crème diplomate en zet het deksel weer op de biscuit.

Laat opstijven.

Kook de room in een pannetje. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat al roerend smelten. Laat de ganache wat indikken en giet dan over de biscuit.

Laat opstijven. Werk de taart af met vers fruit.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen