zondag 31 januari 2016

Scampi in zacht tomaten-lookroomsausje

Zo af en toe heb je wel zin in iets feestelijk, maar mag het net wat eenvoudiger zijn. Dit scampigerechtje is dan ideaal. Wij serveerden het met knapperig stokbrood als voorgerecht, maar je kan dit ook prima als hoofdgerecht presenteren, afgewerkt met wat pommes duchesses.


Ingredi├źnten (voorgerecht - 2 personen)

  • 10 scampi, ontveld en darmkanaal verwijderd
  • 1 bakje kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 100 ml room
  • 25 ml witte wijn
  • cayennepeper
  • peper en zout (van de molen)

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een kookpot. Fruit er de sjalot en het lookteentje in. Voeg de scampi toe en bak gaar. Kruid met cayennepeper en zout.

Voeg de kerstomaatjes toe en laat 1 minuutje op een zacht vuurtje smelten.

Overgiet met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de room toe en laat indikken tot een sausje.

Kruid bij met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen