vrijdag 11 december 2015

Thaise krabkoekjes

Een wat atypische voorgerecht voor de feestdagen, maar een ideaal voorgerecht voor een buffet, voor meerdere personen én voor de eindejaarsfeesten!

De Thaïse krabkoekjes zijn eveneens een recept dat de dames van Avocado van de Duivel en Mi'Dinettes creëerden voor het eindejaarsfeest van Carrefour. Het recept kon dit keer onaangepast op onze feesttafel verschijnen!



Ingrediënten

  • 1 blikje king crab
  • 200 gr witte visfilet
  • 1 stengel citroengras
  • Een handvol groene boontjes
  • Een bussel lente-uitjes
  • 1 bussel koriander
  • 1 el rode curry
  • 1 el maizena
  • 1 bussel Thaïse basilicum


Bereidingswijze

Haal de krab uit het blikje en laat uitlekken. Snij de visfilet in blokjes. Hak het citroengras fijn. Neem de helft van de koriander en Thaïse basilicum. Doe alles samen in de keukenrobot, met de rode curry en de maizena erbij. Blend tot je een mooie stevige massa hebt.

Snij de boontjes en lente-uitjes in ringetjes, en voeg bij de pâte.

Warm een bodem plantaardige olie op in een wok. Neem met een lepel hoopjes, en frituur aan beide kanten mooi goudbruin.

Serveer warm met schijfjes limoen, zoetzure chilisaus* en fijngehakte koriander en Thaïse basilicum.

*Voor een suikervrije zoetzure chilisaus kan je een recept vinden in ons kookboek "Suikervrije Feesthapjes"


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen