woensdag 28 oktober 2015

Gemarineerd varkenshaasje met zoete aardappel en granaatappel

De herfst is intussen volop aan de gang, en ook in de keuken kan je de verandering van seizoen duidelijk merken.

In de buurt is recent een AH opgegaan. Ik ben enorme fan van hun gamma (kleinere porties, veel variatie in salades, enz.), en heb de supermarkt dan ook mee opgenomen in mijn vaste wekelijkse winkelronde. De promo van het varkenshaasje sprak me nogal aan, dus gingen we aan de slag.


Ingrediënten - voor vier personen

  •  2 varkenshaasjes
  • Zoete aardappelen (4 à 5)
  • 1 granaatappel
  • 1 bol knoflook
  • sap van 2 sinaasappels
  • 80 ml rode wijn
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 ml Angostura bitters
  • Verse salie en verse tijm
  • Sausbinder
  • voor de marinade: olijfolie - 1 teentje look - verse rozemarijn - 1/2 tl komijn - 1/4 tl allspice - 1/4 tl kurkuma - 1/4 tl koriander - peper en zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Wrijf de varkenshaasjes ermee in en laat minimaal 1 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dikke frieten. Leg ze op een bakplaat. Voeg er de bol knoflook aan toe (topje eraf gesneden). Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven (+/- 30 minuten).

Bak het varkenshaasje in de pan.

Maak intussen de saus. Verwarm het sinaasappelsap met de rode wijn, rode wijnazijn en Angostura bitters. Breng op smaak met de verse kruiden en bindt de saus.

Serveer de aardappelen met het vlees, de saus en de granaatappel (in kwartjes, met losse pitjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen