Delhaize Nieuwe Producten Najaar

Zoals beloofd in de eerdere post over de luxe hamburgers ook nog een overzichtje van de nieuwe producten bij Delhaize. Enkele weken geleden mocht ik tesamen met enkele andere bloggers aanschuiven voor de Food Show waarbij de nieuwe producten op het vlak van verse en droge voeding, en dranken voor de herfst-winter 2015-2016 werden voorgesteld.

Hierbij werden o.a. de eerdere geteste burgers voorgesteld, maar ook heel wat andere dingen. Hieronder alvast een overzicht van onze favorieten, die je zeker nog in een aantal recepten verwerkt zal zien de komende maanden!

Uiteraard hoef je daar niet op te wachten, en hebben we alvast enkele eenvoudige tips en recepten hieronder vermeld ;-)

Kale

Kale is onbetwistbaar het ster-ingrediënt van Amerikaanse foodies die oog hebben voor gezonde voeding. Kale wordt er dan ook zeer goed aangeprezen in culinaire magazines, blogs en tv-shows.

Kale is een soort krulkool of boerenkool die vele vitaminen en mineralen bevat, bovendien heerlijk en veelzijdig te bereiden in de keuken. Inderdaad, kale zit vol goede eigenschappen: de groente is rijk aan vitamine A, C en K, zit boordevol vezels, en is een bron van mangaan, calcium en kalium. Kortom, zo vele voordelen die zonder mate mogen benut worden.

Delhaize lanceert drie soorten kale per stuk en drie in zakjes verpakte mengelingen van jonge kale blaadjes. Je hoeft ze nu nog enkel te bereiden.

Het voordeel van kale is dat de groente zowel rauw als gekookt kan opeten worden. Eerst moeten de heldere bladeren ervan verwijderd worden, grondig afgespoeld en daarna fijngesneden worden. Als je ervoor kiest om kale “rauw” te eten, in een slaatje bijvoorbeeld, masseer je best een beetje de blaadjes om ze te verzachten. Kale is ook ideaal in stoofpotjes, verwerkt in soep of in een omelet, als pesto, gedroogd in de oven als kale-chips, als ingrediënt voor een gezondheidsdrankje, in een slaatje met zestes citroen of zelfs in de pan met knoflook en een beetje sesamolie. De jonge kale blaadjes worden het best bereid in een slaatje.





En geef nu toe? Zo een slaatje met verschillende blaadjes kale, wat radijs en eventueel nog wat okkernoten: het ziet er heerlijk uit, is vol van smaak en o zo eenvoudig!

Ook voor de lunch kan je eenvoudig een salade klaarmaken met kale. Een bom van vitaminen en smaak.

Lunchsalade met kale, mandarijntjes en feta

  • Assortiment jonge kaleblaadjes
  • Radijsjes
  • Partjes mandarijn
  • verkruimelde feta
  • granaatappelpitjes
  • zonnebloempitten
  • dressing op basis van olijfolie en granaatappelsap


Caponata
Een ander product dat we vermoedelijk constant in onze voorraadkast zullen hebben is de Caponata.

Caponata is een product op basis van aubergines, uien, tomaten, selderij, groene olijven en kappertjes. De groenten worden handgesneden, gekookt met een beetje azijn en olijfolie en ten slotte met de hand in flesjes geplaatst. Het gerecht kan koud opgegeten worden, bijvoorbeeld op een toast, en kan ook warm gegeten worden, zoals bij een mooi stukje vlees. Het is een typisch gerecht uit de klassieke Siciliaanse keuken.

Zeer lekker om zo te proeven op een stukje brood, maar prima bij een stukje gegrild vlees of vis. Eenvoudig en lekker, net zoals we het willen.




Saucy Fish
Er wordt ook gedacht aan de drukke agenda's. Vaak hebben we geen uren om ons eten te bereiden. Daarbij komt nog eens dat we vaak ook gewoon niet weten hoe een bepaald gerecht te bereiden.

Daarom komt de keten nu op de markt met 'saucy fish', een concept waarbij een heerlijk stukje verse vis en de saus samen te koop zijn. Geen gedoe, en makkelijk klaar te maken.

Het concept is eenvoudig. De klant heeft de keuze tussen drie verschillende soorten bereidingen: een zeebaarsfilet met een beurre blanc saus, een zalmfilet met Thaise saus en een kabeljauwfilet met een beurre blanc saus. De vis is zeer vers (nooit ingevroren) en wordt op een duurzame wijze gevangen. Het volstaat om de filet in de oven te plaatsen en de saus, die ook aanwezig is in de verpakking, apart op te warmen. In 10 minuten kan je een heerlijk visgerecht met een pittige, romige saus klaarmaken.

Zelf waren we absoluut fan van de kwaliteit van de zeebaarsfilet. Echt een lekker stukje vis.

Wel opletten geblazen met de zalmfilet: in de Thaise saus zit jammer genoeg suiker verwerkt.


Veggie Assortiment
Het veggie assortiment werd gevoelig uitgebreid. En hoewel we hier niet meteen fans zijn van vleesvervangers, viel de smaak van enkele producten toch echt op. Een terechte vermelding in onze 'toplijst' dus.

Nieuw zijn onder andere miniburgers met lupine of haver. 100% plantaardig veganistische burger, gemaakt op basis van granen en soja. Het kleinere formaat van de burgers maakt ze uitermate geschikt voor zowel het aperitief als een volwaardige maaltijd.

Ook de pavé met gierst, kaas en peterselie kon bekoren. De combinatie van granen en kaas bezorgt de ideale voedingswaarde. Het evenwicht tussen koolhydraten, vetten en eiwitten is mooi in balans.


Reacties

  1. Wat jammer toch dat Belgen naar Amerika moeten kijken om vergeten groenten terug populair te maken.
    Kale IS boerenkool. Het is een groentensoort waar ik mee opgegroeid ben, net als pastinaak of raapkool.
    Gelukkig woon ik in een land waar die deel uitmaken van de dagelijkse kost. Ze brengen mij de smaken vanuit mijn jeugd, die ik even vergeten was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja voor mij is de boerenkool ook een "gewone" groente, mijn grootvader had het vroeger ook altijd in de tuin staan. Wel gek dat het nu zo hip wordt onder de Amerikaanse naam :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten