Koude lasagne met krab, avocado en schotse zalm

Pasen staat alweer voor de deur en dan is het ook voor ons hoog tijd om een paasmenu uit te testen en online te plaatsen.

Een hele tijd geleden aten wij bij De Groene Munt als onderdeel van een menu een koude lasagne met krab en avocado. Ik heb geen idee hoe zij hem maakten, maar de smaken passen perfect bij elkaar. Ik besloot dan ook om zelf een versie hiervan op tafel te toveren.



Ingrediënten

  • Lasagnevellen (vers)
  • 1 avocado
  • 60 gram zure room
  • citroensap
  • 1 blikje kingkrab (of vers krabbenvlees uiteraard)
  • Schotse gerookte zalm (deze is vaak iets zachter van smaak)

Voor de citrusdressing
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1/2 cup citroensap
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de lasagnevellen gaar, spoel onder koud water en laat uitlekken op een keukendoek.

Mix de avocado met zure room en wat citroensap tot een smeuïge massa. Kruid met flink wat peper en zout.

Mix de ingrediënten voor de dressing tot een geheel. Kruid met peper en zout.

Neem een rond serveervormpje en snij hiermee rondjes uit de lasagnevellen.

Neem per persoon:
- Een vel lasagne
- King krab (bijkruiden naar smaak)
- Een vel lasagne
- Schotse zalm
- Een vel lasagne
- Afwerken met de citroendressing

Lekker, fris en het oogt nog mooi ook. Wat kan een mens nog meer willen :-)


Reacties