woensdag 21 januari 2015

BergHOFF Star Experience met Koen Verjans

Deze week waren we te gast in het BergHOFF Experience Center voor een Star Experience. Sterrenchef Koen Verjans (Innesto, Houthalen) liet ons genieten van een heerlijk driegangenmenu.


Het Star Experience concept werd uitgewerkt door BergHOFF en begint uiteraard met een sterrenchef die zijn menu presenteert. Er wordt gekozen voor hoogwaardige producten (met dan aan o.a. Vandermaesen voor vis en Selezione Vini Italiani voor wijnen). Afsluiten doe je met een whisky tasting (Whisky & More) en theeproeverij (Teastation).

Een fijne avond en een waar genoegen voor je smaakpapillen! We wilden jullie dan ook wat beelden meegeven van de avond :-) De foto's werden genomen door Frederic Beckers.

Menu

Coquilles, Butternut en oosterse bouillon

Langoustine en noordzeekrab, fris gemarineerd met noordzeekrab en pittige yoghurt, radijsjes en winterse kruiden

Tarbot, kort gegrild, jonge venkel, spinazie, ratte-aardappel en algen, luchtige jus met bergamot

Bereidingen van framboos, verveine en citrus
Wij waren alvast zeer te spreken over dit menu en het voorgerecht met langoustine en noordzeekrab was absoluut geweldig. 

Na de burger guerilla bij Ellis Gourmet Burger enkele maanden geleden alweer een prima indruk dus van Koen Verjans. Misschien moeten we toch maar eens een keertje richting Innesto trekken!

Afsluitend kozen we voor een single malt whisky (Geert) en een gin (Tineke). We konden proeven van de gloednieuwe Forest Dry Gin. Forest Spirits lanceert 4 verschillende gins, geïnspireerd op de 4 seizoenen. Een unieke combinatie van jeneverbes en lokaal gevonden ingrediënten creëert een soort eigenzinnige Antwerpse terroir. Een must try voor ginliefhebbers.

Alles gebeurt in een bosje van ongeveer 3,5 are groot te Emblem bij Antwerpen. Zowel het vergaren van ingrediënten als bergamot, koriander, angelica, peren, appelen en lavendel, maar ook het distilleren van de graanalcohol zelf. Wij proefden de Winter Forest Dry Gin, een stevige en typische London Dry stijl gin.

En nog een kleine aanvulling: Hilde Rutten, CEO van BergHOFF Belgium is één van de drie kanshebbers voor de Womed Award, een award voor vrouwelijke onderneemsters van Markant en Unizo. Stemmen kan via deze website!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten