dinsdag 18 november 2014

Fish and Chips

Fish and Chips, klassieker kan bijna niet. Elke Brit kent en eet het wel, al dan niet verpakt in het traditionele krantenpapier.

Fish and chips is een typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis in combinatie met gefrituurde, vrij dikke aardappelsliertjes.

Men heeft de keuze uit diverse vissoorten. De meest voorkomende zijn kabeljauw en schelvis, maar ook andere soorten rondvis worden gebruikt.

Nu moeten we toegeven dat de Britse variant, met (vaak) slappe 'chips' in plaats van frieten, geen mayonaise, maar wel een fles azijn, ons niet zo bekoort. Dan maar onze versie!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 stukken stevige witte visfilet (wij kiezen voor kabeljauw)
  • 1 flesje blond bier (keuze is vrij, wij kiezen vaak voor Blonde Leffe of Blonde Grimbergen)
  • 230 gram bloem
  • 3 el bakpoeder
  • peper/zout

Bereidingswijze

Kruid de vis flink met peper en zout. 
Verwarm je friteuse voor op 175°C.

Meng het bier met bloem en bakpoeder en klop tot een homogeen, kleverig deeg.

Bebloem de vis lichtjes. Haal de stukken vis door het bierbeslag en frituur de vis (+/- 4 à 5 minuten).

Serveer met frietjes, een partje citroen en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen