donderdag 4 september 2014

Gepocheerde peren met chocoladesaus

Na de hapjes en lunch, hoog tijd om ons op het dessert te richten met onze perenspecial. Een klassieker is de gepocheerde peer, geserveerd met vanilleijs en chocoladesaus.

Je kan dit gerecht maken met de peer van jouw keuze. Persoonlijk verkiezen wij een iets kleinere peer, zodat je netjes een hele peer bij je dessert kan leggen en toch niet té veel te hebben.

Steun de Limburgse fruittelers en bestel je kistje peren via Streekmarkt.be!

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 190 gram tagatesse
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • zeste van een 1/4 citroen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten behalve de peren in het water. Let op dat je de tagatesse al roerend en beetje bij beetje in het water giet, zoniet krijg je een kleverige brij.

Breng aan de kook. Laat 10 minuutjes pruttelen om de smaken te laten vermengen.

Schil intussen de peren.

Leg de peren in het kruidige mengsel en pocheer zachtjes gedurende 30 minuten. 

Laat de peren afkoelen in het kookvocht.

Serveer met een bolletje suikervrij vanille-ijs en chocoladesaus.

Tip

Je kan deze bereiding op voorhand doen en de peren in het kookvocht in de koeling bewaren tot gebruik. Ideaal voor een feestje dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen