donderdag 12 juni 2014

Mediterraanse ovenschotel met kip

Met het heerlijke zomerweertje van de afgelopen weken hebben we soms niet zo heel veel zin om uren in de keuken te staan. BBQ is dan weer heel leuk, maar alle dagen het toestel schrobben is ook weer wat te veel van het goede. En zo kwamen we tot dit kipgerecht. Een all-in-one ovenschotel, die minimale inspanning vergt en toch heerlijk zomers aandoet.


Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 rode uien
  • 8 teentjes look (ongepeld)
  • Een tros kerstrostomaatjes
  • 8 aardappelen
  • peper, zout
  • tandoori kipkruiden
  • olijfolie

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes.

Snij de ui in stukjes, de courgettes in schijfjes.

Doe wat olijfolie in de braadslee, doe er de groenten in en kruid met peper en zout. Leg er ook de looktenen bij.

Kruid de kippendijen met de kipkruiden. Leg ze boven de groenten.

Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Haal de folie van de schotel af en bak nog 15 minuten verder (zo krijgt je kip een mooi krokant laagje).

Serveer met wat stokbrood en eventueel nog een fris groen slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen