zaterdag 19 april 2014

Hapje van asperges en krab

Nog op zoek naar eenvoudige gerechten voor je paasfeest? Nu de asperges zo vroeg zijn, is het ideale moment aangebroken voor dit eenvoudige hapje met krab, asperge en garnaaltjes.

Smaken die passen bij de lente, heerlijk fris en eenvoudig en het ziet er nog leuk uit ook ;-)


IngrediĆ«nten 

  • stokbrood
  • een klein blikje krab
  • 1 hardgekookt ei
  • wat grijze garnaaltjes
  • 1 el zelfgemaakte mayonaise
  • gaargestoomde witte aspergepunten
  • peper en zout
  • een paar plukjes bladpeterselie
  • vers citroensap

Bereidingswijze

Snij het stokbrood in dikke plakken en toast deze.

Laat de toast afkoelen (warme broodjes passen echt niet bij je hapje).

Plet het ei en meng met de krab. Kruid met flink wat peper en zout en meng er de mayonaise onder. Werk af met een paar druppeltjes vers citroensap.

Doe een lepel van de krabsla op een toast. Strooi er wat grijze garnaaltjes over en bedek met een aspergepunt. Werk af met een plukje peterselie.

Tip

Je kan alle ingrediƫnten vooraf bereiden. Je moet dan enkel nog je toast 'opbouwen' vlak voor het serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten