woensdag 22 januari 2014

Suikervrije Granola

Dit recept verscheen eerder in de nieuwsbrief van Tineke's Cucina

In het najaar van 2013 deden we een workshop "gezonde suikervrije desserten" voor CM Diest. Voor deze workshop maakten we een dessertje met mascarpone, fruit en granola. De granola past echter ook perfect in een ontbijt met magere yoghurt en een glaasje fruitsap.


We kozen voor een rijstsiroop als zoetstof. Dit heeft een hogere glycemische index dan kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam of tagatose, maar toch nog steeds een pak lager dan vb. ahornsiroop. Verder kiezen we voor stevia, dat in dit gerecht geen overheersende bittere smaak geeft. En met als hoofdingrediënt havermout, zit je natuurlijk steeds goed qua voedingswaarde.

Ingrediënten:

  • 3,5 cups havermout
  • 1 cup noten
  • ¼ cup PureVia steviapoeder
  • Appelmoes van 3 appelen
  • 1,5 el rijstsiroop
  • 1 el zonnebloemolie
  • Vanilleextract
  • 2 el kaneel
  • 1 el piment


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten. Spreid uit over een bakplaat. Bak gedurende 45 min op 150°C

Een foto van het resultaat kan je terugvinden op ons Pinterest Food bord. Neem hier zeker ook eens een kijkje op onze themaborden. De actuele borden worden continu aangevuld met allerhande inspiratiebronnen. Neem ook eens een kijkje in het Winter Wonderland of het Valentijnsbord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten