Alcoholvrije feestdagen

“Ik Bob mee. Als ik rij drink ik niet en als ik uitga organiseer ik mij vooraf.” Dat is het uitgangspunt van de vernieuwde BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid. Het BIVV frist het concept van de Bob-campagne op. ‘Bobben’ wordt een werkwoord.


Overal in België kom je deze dagen weer meer alcoholcontroles tegen.

Voor zij die deze eindejaarsfeesten BOB zijn, willen we enkele makkelijke oplossingen voorstellen om toch fijn mee te 'aperitieven'.

Traditioneel zie je vaak fruitsap, of één of andere "funny" alcoholvrije drank (vb. Pisang, enz.). Er zijn echter steeds meer alternatieven.

Het hoeft niet altijd een zoet drankje te zijn. Je kan ook "gewone" alcoholvrije schuimwijn vinden. Enkele tips:

  • Edenvine: schuimwijn, wit (chardonnay) of rood (shiraz) 0%
  • Vintense: schuimwijn zonder alcohol, wit of rosé

Het voordeel van een "gewone" wijn/schuimwijn is dat je geen mierzoet suikerdrankje koopt.

Daarnaast voorziet o.a. Delhaize voor de kerstfanaten zelfs een alcoholvrije Glühwein. De glühwein is een origineel winterrecept dat bestaat uit een mengeling van verschillende vruchten en kruiden: appel, vijg, druiven, sinaasappel, zwarte bes, gember, kaneel en kruidnagel. Een lekkere cocktail om warm of koud te drinken tijdens de wintermaanden. (Prijs: 1,99€/750ml)

En ook het cocktailuurtje hoeft niet aan je voorbij te gaan. Een lekker verfrissende combinatie van citroen- en limoensap met een vleugje munt om de echte smaak van de originele cocktail te bekomen. 0% alcohol - geen concentraat – drinkklaar.

Zelfgemaakt is natuurlijk nog altijd het lekkerst. We verwijzen dan ook graag naar de eerder gepubliceerde drankjes, die perfect te gebruiken zijn als alcoholvrije punch.

Ben je zelf Bob en zoek je een alternatief, willen we er wel even op wijzen van zeker de samenstelling van het gewenste drankje na te lezen. Vaak zijn er suikers toegevoegd en dat willen we uiteraard vermijden!

Alvast fijne feestdagen!

Proost ;-)

Reacties

  1. You really make it seem so easy with your presentation but I find
    this topic to be actually something that I think I would never understand.
    It seems too complicated and very broad for me.
    I am looking forward for your next post, I will try to get the
    hang of it!

    My web blog - how to get minecraft ()

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook dit jaar waren er weer extra alcoholcontroles tijdens de feestdagen. Die zijn nog steeds broodnodig! Niet drinken is de boodschap als je toch nog van plan bent te rijden. Er zijn voldoende alternatieven, THANKS voor de tips! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten