zondag 27 mei 2012

Semifreddo met Frambozen

De afgelopen dagen konden we genieten van heerlijke temperaturen en de zon. Veel zin om te koken is er dan vaak niet. Hieronder kan je een eenvoudig en snel dessertje vinden op basis van mascarpone.


Ingrediƫnten
  •  250 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 3 el Purevia steviapoeder
  • 1 kop frambozen (eventueel diepgevroren)

Bereidingswijze

Scheidt de dooiers en de eiwitten.

Klop de dooiers los met de zoetstof. Meng met de mascarpone tot een gladde massa. Voeg de frambozen toe en roer stevig (er mogen wat gebroken vruchten en sap vrijkomen, dit geeft een leuke kleur aan je gerecht).

Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de massa.

Bekleed een terrinevorm of bakblik met vershoudfolie. Giet de massa erin, dek af en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal een kwartiertje voor serveren uit de koelkast.

Snij de blok in plakken met een in heet water gedompeld mes. Dit maakt het veel makkelijker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen