zaterdag 10 maart 2012

Patate Aragnate

De nieuwsbrief van deze maand bevatte een Italian Special. Hieronder wil ik toch één van de gerechtjes uit deze nieuwsbrief meegeven. Makkelijk te maken en past bij heel wat vlees of vis.

Ingrediënten
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 kg aardappelen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Een handvol verse basilicum
  • 3 rode uien
  • 2 tomaten
  • 1 el witte wijn

Bereidingswijze
-         Een heerlijk en eenvoudig bijgerecht bij vis of vlees. Arragate betekent ‘met oregano’ en we moeten toch toegeven dat het een zalige geur en smaak aan het gerecht geeft.
      Verwarm de oven voor op 180°C.
      Snij de aardappelen, uien en tomaten met een mandoline fijn. Ikzelf zet de mandoline voor de aardappelen op 2 en voor de ui en tomaten op 1. Dit geeft heel dunne schijfjes, maar zeker een toegevoegde waarde voor je ovenschotel.
Doe wat olie in een ovenschotel. Leg er dakpansgewijs een laagje aardappelschijfjes in. Besprenkel met peper, zout, oregano en basilicum. Bedek met een laagje rode ui en tomaat en besprenkel met wat olijfolie. Werk zo verder tot de ingrediënten allemaal in de schotel liggen, te eindigen met een laagje tomaat.

Werk af met de overige olijfolie en de witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten