woensdag 22 februari 2012

Ravioli met 3 kazen, prosciutto en tomatensaus

Een qua ingrediënten basic gerechtje, maar wel heel lekker en feestelijk. Hier stond het op het menu als voorgerechtje bij Valentijn. Ravioli in hartjesvorm dan, in plaats van de gewone vierkante vormpjes. Eenvoud siert!


Ingrediënten
  • 200 gram bloem (type 00)
  • 2 eieren
  • 200 gram ricotta
  • 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella di bufala
  • 3 sneetjes prosciutto crudo
  • 1 el verse basilicum, versnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • verse basilicum
  • 1 lookteentje

Bereidingswijze

Meng de bloem en de eieren met een snuifje zout in de keukenrobot tot een deeg. Vorm er een bal van en leg minimum 30 minuten te rusten in de koelkast.

Meng de ricotta met de parmezaanse kaas, in blokjes gesneden mozzarella, gesnipperde prosciutto en basilicum. Kruid met peper en zout.

Doe voor de saus de tomaten samen met wat peper, zout en het hele lookteentje in een sauspan. Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en laat zachtjes 30 minuten pruttelen. Je kan nu met een lepel de tomatenblokjes verder plat duwen. Verwijder het lookteentje en meng nog wat verse basilicum onder de saus.

Rol het deeg (met een pastamachine) tot vellen. Leg er lepeltjes van de vulling op, bestrijk de randen met water en bedek met een tweede vel pasta. Druk aan en snij er vormpjes uit.

Kook de pasta gaar in 2 à 3 minuten.

Serveer de pasta met de saus en eventueel nog wat geraspte parmezaan.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten