Scampi's Diabolique

Nog eens een keertje een recept uit de categorie "snel, eenvoudig en o zo lekker". Ideaal als voorgerecht, maar hier wordt het ook regelmatig geserveerd als hoofdgerecht. Heel lekker met wat rijst en/of knapperig gebakken stokbrood en eventueel een eenvoudig slaatje.

Het recept hieronder is zonder de traditionele suikerbom ketchup, maar krijgt dan weer een extra kick door de toevoeging van chilipoeder.

Smakelijk!

Ingrediënten
(voor 2 personen)

- 12 scampi's
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 brikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
- 2 dl witte wijn
- 1 dl groentebouillon
- Room
- Chilipoeder
- Currypoeder (madras)
- 1 teentje look
- Verse peterselie

Bereidingswijze

Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Zet ze apart.

Verhit wat olie in een sauspan. Fruit er de paprika, wortel en look in tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, witte wijn en groentebouillon bij en laat inkoken. Kruid met chili- en currypoeder, peper en zout en werk af met room. Laat verder inkoken. Werk op het einde de saus verder af met verse gesnipperde peterselie.

Bak de scampi's in een pan kort gaar.

Serveer de scampi's met de saus en rijst en/of stokbrood.

Tip

We zijn bij Tineke's Cucina aan het werken rond 'budget gastronomie'. In het kader hiervan nog even dit: doe de pantsers van de scampi's in een kookpot met een ui, wortel, stukje selder, stukje prei en witte peperbolletjes. Overgiet met water, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Het resultaat is een smakelijke bouillon van zeevruchten die je nadien perfect kan gebruiken voor soepen, sauzen of risotto's!

Reacties