Cadeautip: suikervrije kerstkoekjes

Ik word soms echt enthousiast bij het zien van huisgemaakte eetbare kerstcadeautjes: een fles porto, een fles limoncello, een cakemix met gedroogd fruit, een pot confituur of preserve. Hemels gewoon. Alleen jammer toch dat al die cadeautjes zo vol suiker zitten?

Hier alvast een ideetje om als suikervrij cadeautje te schenken: zakjes met huisgebakken en leuk versierde christmas cookies.


Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 70 gram tagatesse
  • 2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 300 gram bloem, gezeefd

Voor de versiering:
  • Chocolade (wit/puur/...)
  • Room
  • Eetbare glitter en kerstboompjes
Bereidingswijze

Meng de boter en tagatesse tot een zachte massa. Voeg de vanille en het ei toe, als laatste ook de bloem. Vorm tot een homogeen deeg. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de koekjes op en bak ze gedurende 10-12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat afkoelen.

Smelt de chocolade samen met wat room (om de chocolade iets dunner te maken. Let op! Een theelepel per plak chocolade is genoeg!).

Bekleed de koekjes naar wens. Strooi er eventueel glitter of figuurtjes over. Laat de chocolade opnieuw opstijven.

Tip: het is effectief mogelijk om eetbare suikervrije glitter en figuurtjes te vinden. Je moet er alleen wat achter zoeken uiteraard. Kijk zeker eens rond bij speciaalzaken met taartversieringen. Je kan er vast wel wat vinden!

Reacties

  1. Hallo Tineke,

    Gisteren heb ik dit recept uitgeprobeerd.
    Ik was namelijk blij dat ik een goed koekjesrecept met Tagatesse had gevonden!

    Helaas viel het deeg erg uit elkaar. Ik kon er met heel veel moeite een bal van maken. Bij het uitrollen viel het weer uit elkaar. De vormpjes die ik uitgestoken had kon ik niet optillen en vielen ook uit elkaar. Evenals sommige van de afgebakken koekjes.

    Weet je misschien waar dat aan kan liggen of wat ik er aan kan doen? De koekjes waren namelijk wel lekker, dus zou ik ze graag vaker willen maken!

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten