dinsdag 5 april 2011

Zalm met bieslookroom

Na een paar weekjes afwezigheid vliegen we er weer volle bak in! En waar beter mee beginnen dan een eenvoudig doch feestelijk lentegerechtje?

Het gerecht dat je hieronder zal vinden, komt uit de vernieuwde maandelijkse nieuwsbrief van Tineke's Cucina. Heb je interesse in deze nieuwsbrief, schrijf je dan zeker in via de link rechts op deze pagina!

Ingrediƫnten

- 4 zalmfilets
- 1 bussel witte asperges
- 1 sjalot of kleine ui
- ½ glas witte wijn
- 1 brikje room
- Verse bieslook

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij de harde uiteinden weg. Kook de asperges in ruim voldoende gezouten water.

Snipper voor de saus een sjalotje of kleine ui fijn. Stoof aan in wat boter, overgiet met witte wijn en laat verdampen. Doe er de room bij en laat indikken tot een saus. Kruid met peper en zout en werk af met verse gesnipperde bieslook.

Pocheer de zalm. Serveer met de asperges, saus en gebakken aardappeltjes (nieuwe aardappeltjes of krieltjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen