maandag 21 februari 2011

Sinaasappelbavarois




Een vrij eenvoudig en toch feestelijk dessertje gezocht? Waarom eens geen bavarois? Door de afwerking met de 'gekonfijte' zeste van sinaasappel krijg je meteen een feestelijke toets aan je gerecht.



Ingrediƫnten

Voor de bavarois
- sap van 1 citroen
- 3/4 liter versgeperst sinaasappelsap
- 5 dl slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 70 gram Tagatesse

Voor de afwerking
- 4 extra sinaasappelen
- 1 dl droge witte wijn
- 50 gram Tagatesse

Bereidingswijze:

Meng het citroensap en sinaasappelsap met 50 gram Tagatesse. Warm deze vloeistof op en laat het mengsel even opkoken.

Week de gelatine in koud water. Knijp goed uit en meng - van het vuur weg! - onder de warme vloeistof. Roer tot de gelatine oplost is. Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met 20 gram Tagatesse.

Wanneer het afgekoelde vruchtensap begint te stollen meng je er de slagroom onder. Doe de bavarois in glaasjes en laat in de koelkast verder opstijven.

Rasp de zeste van sinaasappel. Blancheer een minuutje in kokend water en laat uitlekken. Zet de zeste gedurende een halfuur op een zacht vuurtje te konfijten in de droge witte wijn en Tagatesse. Laat uitlekken.

Snij de sinaasappelen in partjes.

Versier de glaasjes bavarois met de sinaasappelpartjes en sinaasappelzeste.

1 opmerking:

  1. Sinaassap met gelatine stolt totaal niet! Zelfs niet met 9 ipv 6 blaadjes....

    BeantwoordenVerwijderen