woensdag 26 januari 2011

Speculaas & Noten Kaastaart

Ik was erin geslaagd om een paar dozen suikervrije speculaaskoekjes open in de kast te hebben. Ja, die moeten dus opraken. Probleem is dat ik die koekjes zo gewoon maar smaakloos vind. Dan maar een kaastaart gebakken!

Het is een gebakken taart geworden, maar met de typische kruimelbodem die je normaal bij een ongebakken kaastaart verwacht. Wel lekker zo!

Ingrediƫnten

- 200 gram suikervrije speculaas
- 50 gram noten (walnoten, hazelnoten, ...)
- 120 gram vloeibare Solo
- 500 gram verse kaas
- 3 eieren
- 2 el bloem
- Sap 1/2 citroen
- 70 gram Tagatesse

Bereidingswijze

Maal de speculaasjes en de noten fijn. Meng ze onder de boter.

Bekleed een springvorm met bakpapier, doe er het koekjesmengsel in, druk aan en zet koud weg.

Maak intussen de vulling. Meng de kaas met de Tagatesse. Doe er de andere ingrediƫnten bij en meng tot een homogeen mengsel. Giet dit op de koekjesbodem.

Bak de taart gedurende 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen