woensdag 17 november 2010

Winterse erwtensoep

Een klassieker. Eenvoudig te maken, maar het duurt wel eventjes eer de soep klaar is. Ideaal om in het weekend te maken en in te vriezen dus!

Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten.

Er zijn talloze recepten te vinden, maar deze blijft mijn favoriet!

Ingrediƫnten

o 375 g spliterwten
o 1 ui
o 2 stengels selder
o 1 stuk prei
o 1 wortel
o 1 hammetje
o 2 dikke plakken gerookt spek
o 1 laurierblaadje

Bereidingswijze

Doe alle ingrediƫnten in een soepkom, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 1 uur sudderen tot de erwten mals zijn. Let op! Regelmatig omroeren, of je spliterwten plakken tegen de onderkant van je kom.

Haal het hammetje, spek en de laurier uit de soep. Haal het vlees van het been, snij het spek in stukjes en gooi de laurier gewoon weg.

Mix de soep. Doe het vlees en spek er terug bij. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Heel lekker met een stukje zuurdesembrood of roggebrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen