zaterdag 6 november 2010

Rode kool met appeltjes

Een traditioneel wintergerecht. Initieel kruipt er wat tijd in om het klaar te maken, maar ik maak het steeds in grote hoeveelheden om dan in te vriezen. Heel eenvoudig wanneer je weinig tijd hebt om te koken dus.

Op de foto een selectie wintergroenten die ik deze week op de markt gehaald heb: rode kool, groene kool (savooikool), pastinaak, spruitjes, prei, selder en peterselie. De rode kool heb ik bereid ingevroren. De groene kool geblancheerd (kool snipperen, een drietal minuutjes in kokend gezouten water koken, laten schrikken onder koud water).

Ingredi├źnten

- 1 rode kool
- 1 ui
- 4 appelen
- 2 el azijn
- 1 glaasje water
- Snuifje zout
- Zoetstof

Bereidingswijze

Snij de rode kool fijn (haal het harde middenstuk eruit).

Doe wat boter in een grote pan en fruit er de ui in. Doe de rode koolsnippers, azijn, zout, water erbij en stoof een twintigtal minuutjes.

Voeg de in stukjes gesneden appeltjes toe en laat onder deksel verder garen (ongeveer 45 minuten).

Voeg desgewenst wat zoetstof toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen