zaterdag 30 oktober 2010

Quiche met broccoli en spekjes


Op verzoek een gerechtje voor een eenvoudige quiche. Deze stond vorige week in de weekmenu, maar is hier in lichtjes aangepaste (wat feestelijkere) versie terug te vinden.

Lekker, heel eenvoudig en snel klaar!



Ingrediƫnten

- 1 pak bladerdeeg
- 1/2 broccoli
- 1 pakje gezouten spekblokjes
- 5 eieren
- 5 dl light room
- Een goede handvol parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Blancheer de broccoliroosjes en bak de spekblokjes. Laat afkoelen.

Klop de eieren los met de room. Voeg de helft van de parmezaanse kaas toe en kruid met peper (zout is niet noodzakelijk aangezien het spek al redelijk wat zout afgeeft).

Bekleed een taartvorm met bakpapier en het bladerdeeg. Verdeel er de afgekoelde broccoliroosjes en spekblokjes over. Overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Bak 35 minuten in de oven.

Waarom moet de vulling afgekoeld zijn voor je ze bakt? Over bladerdeeg mag je nooit een warme/hete vulling doen, dit om te voorkomen dat je bladerdeeg gewoon wegsmelt.

3 opmerkingen:

  1. lekker recept en erg handig om restjes weg te werken , ook al eens een vierkant vormpje gebruikt eens wat anders dan de ronde ! probeer het eens !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je deze ook lactosevrij?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het nog niet lactosevrij geprobeerd

    BeantwoordenVerwijderen