dinsdag 21 september 2010

Scampi's op Spaanse wijze

Lekker, eenvoudig en snel klaar. Het ideale gerecht voor als je geen tijd of zin hebt om te koken.

Je kan ze klaarmaken als tapas, als voorgerechtje met brood of zelfs als hoofdgerecht (met pasta, brood).

De hoeveelheden hieronder zijn voor ongeveer 250 à 300 gram scampi's.

Ingrediënten

- Scampi's
- 2 el olijfolie
- 2 el sherry
- 2 lookteentjes
- Verse peterselie
- Mespuntje chilipoeder

Bereidingswijze

Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Maak je ze klaar als tapas, laat dan de staartjes eraan, zo kan je ze eenvoudig oppakken.

Hak de peterselie fijn en de look in plakjes. Vermeng alle ingrediënten. Doe in een ovenschoteltje en laat 6 à 8 minuten garen in een op 220°C voorverwarmde oven.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit. Heb hem gelijk afgeprint :-)
    Binnenkort eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen