vrijdag 20 augustus 2010

Sandwiches met geitenkaas en spinazie

Gewone boterhammetjes zijn niet mijn favoriet gerecht, dus probeer ik altijd wel iets originelers met mijn lunch uit te steken.

De lunchsandwich van deze week is gebaseerd op een recept uit de laatste Proeven (maar alweer wat aangepast naar mijn eigen goesting). Fris, smaakt van zich af en voor herhaling vatbaar!

Ingrediƫnten

- 6 sneetjes wit brood
- 250 gram verse jonge spinazie
- Verse geitenkaas (type Chavroux smeerkaas)
- Rode paprika
- Olijfolie
- 2 Lookteentjes
- Peper en zout

Bereidingswijze

Toast de sneetjes brood en laat ze afkoelen.

Verwarm de olijfolie in een pan samen met de lookteentjes. Stoof hierin de spinazie. Kruid voldoende met peper en zout.

Laat intussen in de oven de paprika grillen.
- Wil je paprika zonder vel? Laat hem dan onder de gril zwart blakeren. Haal de paprika uit de oven en doe hem in een plastiek zakje. Dan kan je het vel eenvoudig verwijderen.
- Wil je gewoon zachte paprika met vel? Dan zet je hem wat minder lang in de oven, net tot hij zacht geworden is.

Een sneetje brood besmeren met geitenkaas. Hierop een laagje spinazie en wat paprika. Opnieuw een sneetje brood, geitenkaas, spinazie en paprika, en eindigen met een laatste sneetje brood. Snij de boterhammen in twee, zodat je twee driehoekjes krijgt.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen