zondag 30 mei 2010

Kip op Marokkaanse wijze

Afgelopen vrijdag stond ik met de blog in het Nieuwsblad. Voor zij die het gemist hebben, het artikel kan je hier vinden. Aan iedereen bedankt voor de reacties & blijf zeker volgen voor meer gerechten, tips en adresjes!

Zoals je kan zien op de foto, was ik op dat moment ook aan het koken. Hierbij dan ook het recept van die avond: een kipgerecht op Marokkaanse wijze (hoeveelheden voor 2 personen).

Ingrediënten

  • 2 kippenbillen
  • 1 ui
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 el verse peterselie
  • Partjes citroen


  • Bereidingswijze

    Smelt de boter in een braadpan. Voeg de ui toe en bak 5 minuutjes op een matig vuurtje. Voeg de gember, peper en kip toe en laat 3 minuutjes bakken zonder de kip te laten kleuren. Voeg 300 ml water, de kaneel en paprika en een snuifje zout toe. Breng alles aan de kook en laat 45 minuten onder deksel stoven op een zacht vuur.

    Intussen de velletjes van de kikkererwten verwijderen. Hoe doe je dit? Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ze in een grote kom en en vul deze dan met koud water. Neem telkens wat kikkererwten tussen je handenen wrijf tot de velletjes loskomen. Roer goed in de kom en de velletjes komen bovendrijven. Je kan deze dan van het water scheppen.

    Na 45 minuten doe je de kikkererwten en gehakte peterselie bij de kip en laat je het gerecht nog 15 minuutjes stoven.

    Haal dan de kip uit de braadpan en bak ze mooi bruin in een gewone pan. Laat intussen de saus iets inkoken.

    Serveer de kip met de kikkererwten en saus. Geef er een partje citroen en knapperig brood bij.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen