maandag 24 mei 2010

Brie op de barbecue

Zalig weer tijdens dit verlengde Pinksterweekend, hoog tijd voor een barbecue dus.

Brie of Camembert in de oven is een klassieker. Ik heb hem dit keer op de barbecue geflapt. Voordeel van dit recept is ook dat je niet moet zitten klungelen met wijn of andere alcoholische dranken. Gewoon je kaasje insmeren met olijfolie en Provençaalse kruiden! Lekker, snel klaar & supereenvoudig. Het recept hieronder kan dienen als hapje, als voorgerecht, of als dessert. Wij kozen voor het laatste.

Let op: gebruik een kaas met korst volledig rondom. De korst zal door de warmte sowieso wel hier en daar openbarsten en dus uitlopen, maar als je een kaas zonder korst aan de zijkanten gebruikt, dan hou je niets meer over. Ideaal zijn dus de ronde Camemberts of, zoals ik gebruikte, een punt brie die volledig omkorst is.

Ingrediënten

  • Brie of Camembert
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden


  • Bereidingswijze

    Smeer de kaas rondom in met de olie en kruiden. Leg in een aluminiumbakje op een hete barbecue. Laat een tiental minuutjes onder deksel barbecuen.

    Snij de bovenzijde open & serveer samen met stokbrood.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen