donderdag 29 april 2010

Salade met orzo, feta en pepers

Met het mooie weer ga ik steeds op zoek naar alternatieven voor een boterhammen-lunch. Ik eet zo al niet graag gewoon brood en ik vind dat het helemaal niet past bij zonnig weer. Probleem met een slaatje is meestal dat ik na een uur terug honger heb. Bij dit recept is dat geen probleem, aangezien het hoofdingrediënt de Griekse pasta is.

Let op! Het recept vraagt om geroosterde pepers te gebruiken. Hiermee worden uiteraard de grote, zachte pepers bedoeld (of een rode paprika, als je de andere niet kan vinden)– géén chilipepertje!

Ingrediënten (2 personen)

  • ½ rode ui
  • 1 el rode wijnazijn of frambozenazijn
  • 3 el olijfolie
  • 125 gram orzo (Griekse pasta)
  • 1 gegrilde rode peper (uit een bokaal)
  • 100 gram feta
  • 2 el pijnboompitten
  • Verse peterselie


  • Bereidingswijze

    Snij de rode ui in reepjes. Doe in een kommetje samen met de azijn en olie. Kruid met peper en zout. Laat marineren.

    Kook de orzo gaar. Intussen snij je de rode peper in stukjes. Verkruimel de feta en toast de pijnboompitten.

    Wanneer de orzo gaar is, spoelen met koud water en laten uitlekken. Alle ingrediënten mengen. Overstrooi met peterselie.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen