woensdag 28 april 2010

Kaassoesjes



Snel klaar, goedkoop en gemakkelijk. Meer moet dat niet zijn voor een laatavondsnack of een hapje!



Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 60 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram gemalen kaas (vb. emmentaler)
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat


  • Bereidingswijze

    Kook het water met de boter, wat nootmuskaat, peper en zout Wanneer de boter gesmolten is, haal je de kom vna het vuur. Stort er in één keer de bloem bij en roer glad. Zet weer op het vuur en roer tot het deeg een bal vormt en loskomt van de bodem. Neem weer van het vuur af en laat wat afkoelen.

    Roer de eieren er één na één onder. Voeg als laatste de kaas toe.

    Vorm balletjes van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 à 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C. Let op dat je ze niet te kort op elkaar legt, het deeg rijst nog fel tijdens het bakken. Laat afkoelen.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten